- 400γρ μακαρόνια (πένες ή σπαγγέτι)
- 200ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρών για πλούσια γεύση)
- 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 150γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Αλάτι
Προαιρετικά:
- Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
- Μανιτάρια σοταρισμένα
- Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:

- Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente. Κρατάς ½ φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνεις.
- Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρεις το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη.
- Στο ίδιο σκεύος, προσθέτεις λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα (προσοχή να μην καεί).
- Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνεις τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτεις την παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα.
- Προσθέτεις το μπέικον, τα μακαρόνια και αν χρειαστεί, λίγο από το νερό που κράτησες, για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
- Ρίχνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλεις) και ανακατεύεις καλά για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρεις ζεστά, με λίγο μαϊντανό από πάνω και έξτρα παρμεζάνα αν θες.
Εγγραφείτε στην Ομάδα μας στο Viber




