08/11/2025
Κύπρος
Συνταγές

Μακαρόνια με Κρεμώδη Σάλτσα Παρμεζάνας & Μπέικον

  • 400γρ μακαρόνια (πένες ή σπαγγέτι)
  • 200ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρών για πλούσια γεύση)
  • 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 150γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι

Προαιρετικά:

  • Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • Μανιτάρια σοταρισμένα
  • Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

  • Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente. Κρατάς ½ φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνεις.
  • Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρεις το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτεις λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα (προσοχή να μην καεί).
  • Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνεις τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτεις την παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα.
  • Προσθέτεις το μπέικον, τα μακαρόνια και αν χρειαστεί, λίγο από το νερό που κράτησες, για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
  • Ρίχνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλεις) και ανακατεύεις καλά για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρεις ζεστά, με λίγο μαϊντανό από πάνω και έξτρα παρμεζάνα αν θες.

Εγγραφείτε στην Ομάδα μας στο Viber