30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Αναρτήθηκε για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις ο τελευταίος συμπληρωματικός εκλογικός κατάλογος

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, ο τελευταίος συμπληρωματικός εκλογικός κατάλογος της 27ης Δεκεμβρίου 2022, ετοιμάστηκε ήδη και αναρτήθηκε για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Ο κατάλογος θα εκτίθεται καθημερινά για επιθεώρηση, από σήμερα μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2023, στα Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Γραφεία των οικείων Δήμων ή στο Γραφείο/κατοικία του οικείου Κοινοτάρχη κάθε ενορίας ή κάθε Κοινότητας ξεχωριστά.

Μετά την παρέλευση της πιο πάνω προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Μετά την 9η Ιανουαρίου 2023, ο συμπληρωματικός εκλογικός κατάλογος θα καταστεί οριστικός και θα ενσωματωθεί στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο, που θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς των προσεχών Προεδρικών Εκλογών.

Γι’ αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νέοι εκλογείς όπως επιθεωρήσουν έγκαιρα τον συμπληρωματικό εκλογικό κατάλογο, για τυχόν ενστάσεις, με σκοπό τη δέουσα διόρθωση.

Τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων θα ετοιμαστούν και διαβιβαστούν στους οικείους Κοινοτάρχες, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023, από όπου μπορούν να τα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι ή οι οικείοι τους.