02/12/2023
Κύπρος
Κύπρος

Τελευταίος μήνας μέτρων ο Απρίλιος; Τολμηρές χαλαρώσεις μετά το Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τελευταίος μήνας με μέτρα ενδέχεται να είναι ο Απρίλιος, όπως αναφέρει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει ξανά τη Μεγάλη Εβδομάδα και εάν δεν υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας μέχρι τότε, θα ληφθούν αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το Πάσχα, δηλαδή από 1η Μαΐου.

Ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι έχουμε σταδιακή πτώση του αριθμού κρουσμάτων και ότι οι χαλαρώσεις αναμένεται να αντισταθμιστούν από τον καλό καιρό αφού βγαίνουμε εκτός των εσωτερικών χώρων και περιορίζουμε έτσι την εξάπλωση του ιου.

Οι διακοπές του Πάσχα επίσης, αναμένεται να φέρουν πτώση των κρουσμάτων στα σχολεία. Αισθητή είναι, όπως είπε και η πτώση των κρουσμάτων στα σχολεία, όπου το ποσοστό θετικότητας έπεσε στο 0,5% 

Όσον αφορά την δήλωση γονέα αν επιθυμεί ή όχι να κοινωνήσει το παιδί του, στο πλαίσιο του σχολείου, την ώρα που δεν μπορούσε να πάει στα θρανία λόγω της πανδημίας, ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι δεν παρατηρήθηκαν αλυσίδες μετάδοσης μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Σχολιάζοντας τις συνέπειες που είχαν τα μέτρα του κορωνοϊού στα παιδιά, είπε ότι ήταν μια περίοδος που κανείς δεν είχε άλλη επιλογή και που κανείς δεν γνώριζε το μέγεθος του κινδύνου.

Πηγή: alphanews.live