26/02/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και της γρίπης – Εισηγήσεις Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αναχαίτιση της νόσου Covid-19, λόγω της έξαρσης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες εισηγείται τον εμβολιασμό ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης και προστασίας από σοβαρή νόσηση.

Ως εκ τούτου, συνιστάται ο άμεσος εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης κυρίως σε άτομα άνω των 60 ετών και σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ειδικότερα, συνιστάται όπως οι ένοικοι των στεγών ευγηρίας, καθώς και άλλων κλειστών δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Συστήνεται περαιτέρω όπως εμβολιάζονται κατά της νόσου Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, κατόπιν συγκατάθεσης από τους συγγενείς όπου χρειάζεται.

Επιπρόσθετα, εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται εκ νέου επίσκεψη από κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις στέγες ευγηρίας και τις κλειστές δομές για τον ταυτόχρονο εμβολιασμό κατά της γρίπης και της νόσου Covid-19 ή μόνο κατά της νόσου Covid -19.

Επιπλέον, συνιστάται να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης κατά των αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων όπως υγιεινή των χεριών, συστηματικός αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση των νοσούντων, συνεχής χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

Η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προστασίας και ο εμβολιασμός είναι σημαντικά για την προστασία όλων και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

omegalive.com.cy