30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Αυξήσεις στο Ρεύμα – Αυτές είναι οι νέες επιβαρύνσεις με παράγοντα τις τιμές στο πετρέλαιο

Αύξηση της τάξης του 2,5% αναμένεται να παρατηρηθεί στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο.

Μιλώντας στην «Κ», η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, εξήγησε ότι υπάρχει αναπροσαρμογή στους λογαριασμούς ρεύματος κάθε μήνα ανάλογα με τις αυξήσεις ή τις μειώσεις του πετρελαίου διεθνώς αλλά και των τιμών των θερμοκηπιακών αερίων.

«Επειδή πρόσφατα υπήρξαν κάποιες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και στα δικαιώματα των θερμοκηπιακών αερίων, σημειώνεται αύξηση της τάξης του 2,5% με καταμέτρηση τον μήνα Απρίλιο σε σχέση με τον μήνα Μάρτιο», ανέφερε η κα Παπαδοπούλου.

Οι τιμές των θερμοκηπιακών αερίων
Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ σημείωσε ότι οι τιμές των δικαιωμάτων των θερμοκηπιακών αερίων, τα οποία αγοράζονται στο χρηματιστήριο, πέρυσι είχαν φτάσει μέχρι και τα 92 ευρώ. «Τον Νοέμβριο άρχισαν να πέφτουν οι τιμές, ενώ τον Φεβρουάριο έπεσαν στα 52 ευρώ το δικαίωμα. Η ΑΗΚ προχώρησε και αγόρασε αλλά φαίνεται ότι ξεκίνησε να πηγαίνει προς τα πάνω», ενώ πρόσθεσε πως στις 2 Απριλίου η τιμές των δικαιωμάτων «άγγιξαν» τα 58 ευρώ.

Άρθρο Του Παναγιώτη Ευριπίδου kathimerini.com.cy