21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Ασθενής ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε άλλη επέμβαση από αυτή που της είπε ο γιατρός

Σε νέα καταγγελία προέβη γυναίκα ασθενής σε βάρος δύο κατηγορούμενων γιατρών οι οποίοι φέρονται να ξεγελούσαν τον Γενικό Σύστημα Υγείας.

Πρόκειται για την περίπτωση γιατρού, του οποίου είχε τερματιστεί η σύμβασή με το ΓεΣΥ και αυτός φέρεται να εκτελούσε ιατρικές πράξεις στο όνομα του γιου του, επίσης γιατρού, με τον τελευταίο να δικαιολογεί τις εγχειρήσεις, στο σύστημα υγείας, λαμβάνοντας αμοιβή, χωρίς ωστόσο να προβαίνει ο ίδιος σε ιατρική πράξη.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η νέα καταγγελία άφορα το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε παραπονούμενη ασθενής. Η καταγγελία ενώπιον των αστυνομικών Αρχών, έγινε την περασμένη Παρασκευή στο ΤΑΕ Λεμεσού, από τον δικηγόρο της παραπονούμενης, Θεόδουλο Παπαβασιλείου.

Στη συνέχεια διαβιβάστηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, αφού εκεί διαπράχθηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Όπως μας αναφέρθηκε από αρμόδια αστυνομική πηγή, τα όσα καταγγέλλονται βρίσκονται υπό διερεύνηση αφού μόλις την περασμένη Κυριακή, διαβιβάστηκε ο φάκελος από το ΤΑΕ Λεμεσού στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Οι έρευνες είναι στο πολύ αρχικό στάδιο και αναμένεται να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει η παραπονούμενη, ενώ εάν χρειαστεί θα ζητηθεί σε μετέπειτα στάδιο και η συνδρομή ερευνώντα λειτουργού.

Σε δηλώσεις στον «Φ» ο δικηγόρος της παραπονούμενης, Θεόδουλος Παπαβασιλείου είπε: «Υπέβαλα γραπτή καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού αφού σύμφωνα με την πελάτισσα μου, αυτή δεν υποβλήθηκε σε εγχείριση σπονδυλοδεσίας όπως έχει δηλωθεί στο ΓεΣΥ, αλλά σε ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση δισκεκτομής». Κάτι που όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαβασιλείου, μπορεί να αποδείξει αφού υπάρχουν σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις, τις οποίες υποβλήθηκε η παραπονούμενη, μετά το αποτυχημένο χειρουργείο.

Η ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Αύγουστο του 2022, σε ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα από τον γιατρό, ο οποίος ήταν έκτος ΓεΣΥ, ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση δηλώθηκε από τον γιο του. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι θύματα των δύο γιατρών έχουν πέσει άλλοι δύο πελάτες του και θα προβεί τις επόμενες ημέρες σε νέες καταγγελίες. Σημείωσε ακόμη ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον ΟΑΥ αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

Ο «Φ» επικοινώνησε με αρμόδιο από τον ΟΑΥ, ο οποίος μας ανέφερε ότι πρόκειται μια περίπτωση η οποία έφτασε ενώπιον του Οργανισμού. Επισημάνθηκε ότι η νέα καταγγελία θα ληφθεί υπόψη σε ό,τι αφορά τον υιό ιατρό, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναστολή υπηρεσιών. Από πλευράς ΟΑΥ θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει χρεωθεί το σύστημα υπηρεσίες που δεν έχουν δυνητικά παρασχεθεί.

Όσον αφορά οποιανδήποτε αμέλεια που ενδεχομένως να προκύπτει και εάν προκύπτει, σε αυτό το στάδιο δεν είναι κάτι που αφορά τον Οργανισμό.

Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι η συνήθης τακτική του ΟΑΥ, είναι να αναμένει να ολοκληρωθεί πρώτα το ανακριτικό έργο και ακολούθως να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου σε σχέση με τις χειρουργικές επεμβάσεις που δηλώνονταν στο όνομα του υιού γιατρού, ολοκληρώθηκαν και η υπόθεση παραπέμφθηκε για εκδίκαση, πριν ένα μήνα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Οι δύο κατηγορούμενοι ιατροί αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

philenews.com

ΒΙΝΤΕΟ / Γιατρός πληρώθηκε κανονικά για επέμβαση που δεν έκανε ποτέ: «Έχω φρικτούς πόνους, μου άφησε ζημιά – Παίρνω σκληρά φάρμακα»

Στη μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα» μίλησε η γυναίκα η οποία κατήγγειλε γιατρό ο οποίος όπως όλα δείχνουν εκτελούσε ιατρικές πράξεις στο όνομα του γιου του, ενώ ο ίδιος δεν ήταν στο ΓεΣΥ.

«Τον Αύγουστο του 2022, υποβλήθηκα σε επέμβαση την οποία πραγματοποίησε ο εν λόγω γιατρός σε κλινική στη Λάρνακα. Μου είπε ότι θα μου κάνει σπονδυλοδεσία και μεταμόσχευση δύο δίσκων. Η μεταμόσχευση έγινε, αλλά η σπονδυλοδεσία όχι και το έμαθα μετά από πέντε μήνες. Άρχισα να έχω πόνους. Ο εν λόγω γιατρός που χορηγούσε κορτιζόνη για να μην πονάω, να μην καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Μου είχε πει επίσης αν με πάρουν τηλέφωνο από το ΓεΣΥ, να πω ότι με χειρούργησε ο γιος του και όχι ο ίδιος. Έκανα καταγγελία στο ΓεΣΥ, ότι ο γιατρός ήταν εκτός ΓεΣΥ και υπόγραφε ο γιος του στη θέση του. Το Αρχηγείο Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί μου για να δώσω κατάθεση», είπε μεταξύ άλλων.

«Έχω φρικτούς πόνους, παίρνω συνέχεια σκληρά φάρμακα, μου έχει δημιουργηθεί ζημιά στο αριστερό πόδι και θα υποβληθώ τώρα αναγκαστικά στην επέμβαση. Άλλες οκτώ ώρες χειρουργείο, να κάνουμε τη σπονδυλοδεσία, να δούμε πώς θα πάει», πρόσθεσε.

Κληθείς να τοποθετηθεί εκ μέρους του ΟΑΥ η Διευθύντρια του οργανισμού, Μαρία Κυθραιώτου, δήλωσε πως «πρόκειται για ειδικό γιατρό που ο ΟΑΥ μετά από καταγγελίες που έλαβε, διεξήγαγε έρευνα».

«Κάναμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Αποφάσισε ο ΟΑΥ τον τερματισμό της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό. Διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός χρέωνε το σύστημα για υπηρεσίες που δεν παρείχε στους δικαιούχους, γι’ αυτό αποφασίσαμε τον τερματισμό του. Το υλικό ο ΟΑΥ το απέστειλε και στην Αστυνομία.

Στη συνέχεια ο ΟΑΥ ανακάλυψε πάλι με σχετικές αναφορές, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ξεγελούσε το σύστημα μέσω άλλου γιατρού. Τότε ο ΟΑΥ ανέστειλε και τον άλλο γιατρό και τη σχετική κλινική, τα στοιχεία βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας», είπε.

Δείτε όλα όσα αναφέρθηκαν:

omegalive.com.cy