23/06/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Αστυνομία: Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ηλεκτρονικά μηνύματα με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό που στάλθηκε την Παρασκευή σε σχολεία της Κύπρου, έχουν σταλεί και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με πληροφόρηση της Αστυνομίας από την Europol. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, η Europol αναφέρει ότι απειλητικά μηνύματα έλαβαν από διάφορες διευθύνσεις σχολεία, εμπορικά κέντρα και άλλοι χώροι σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει απευθυνθεί τόσο στην Europol, όσο και στην Interpol για τη διερεύνηση της υπόθεσης των απειλητικών emails και τον εντοπισμό του αποστολέα. Ο κ. Αντρέου επανέλαβε ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το οποίο στάλθηκε το εν λόγω μήνυμα ήταν δημοσιευμένο στο διαδίκτυο μαζί με κωδικούς, καθώς και ότι το λεκτικό του απειλητικού μηνύματος χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα μηνύματα σε άλλη γλώσσα και αποδόθηκε, με κακή μετάφραση, στα ελληνικά για να σταλεί στην Κύπρο.

Πλέον, η Αστυνομία αναμένει ανταπόκριση στο αίτημά της μέσω Interpol, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο αποστολέας του email ήταν από συγκεκριμένη χώρα, εκτός Ευρώπης. Σε ερώτηση εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου η Αστυνομία αναμένει ανταπόκριση, ο κ. Αντρέου είπε ότι ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

kathimerini.com.cy