16/04/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Αξιολογείται η επέκταση της τηλεργασίας στο δημόσιο

Το Υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί το θέμα της εφαρμογής της τηλεργασίας και στον δημόσιο τομέα μετά από την έγκριση του νόμου για εφαρμογή της στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανέφερε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου για το που βρίσκεται το θέμα με την επέκταση του ζητήματος της τηλεργασίας και στον δημόσιο τομέα ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει ήδη συζητηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και θα τροχιοδρομηθεί παράλληλα και αυτό ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων προς υλοποίηση».

«Έχουμε δει και τον καιρό της πανδημίας τη σημαντική συμβολή της τηλεργασίας, όταν αυτή αξιοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο και πάντοτε προς όφελος και της αποδοτικότητας των εργαζομένων, αλλά και των δικαιωμάτων τους», ανέφερε.

Χαιρέτισε το πρώτο βήμα που έχει γίνει με την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναφέροντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και αυτό θα ακολουθήσει και στον δημόσιο τομέα.

Ερωτηθείς γιατί παρατηρείται καθυστέρηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν.

«Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του δημόσιου τομέα και οι διαδικασίες που προνοούνται, ώστε να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή στον δημόσιο τομέα, είναι κάτι που το Υπουργείο Οικονομικών έχει αξιολογήσει και αξιολογεί», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού προηγήθηκε, ήδη, η έγκριση από τη Βουλή, θα διευρυνθεί ή θα εξεταστεί η διεύρυνση του και στον δημόσιο τομέα.

omegalive.com.cy