30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Δακρυσμένη η κα. Ανδριάνα: Δεν θέλω να ακούω για ΝΥ – Ο στρατός τον σκότωσε

Τον διορισμό ανακριτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά η κυρία Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2005.

Η κα. Ανδριάνα φιλοξενήθηκε στο Πρωτοσέλιδο και αναφέρθηκε στην ηθική ικανοποίηση μετά το πόρισμα του δικαστηρίου για στραγγαλισμό του άτυχου Θανάση. «Αυτό το πόρισμα ήταν ο καρπός των κόπων μας. Την αυτοχειρία την σκέφτηκαν όχι για να καλύψουν το έγκλημα αλλά για να καλύψουν τους εγκληματίες, τους δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς».

Συμπλήρωσε ότι με αυτή τη συγκάλυψη αμαύρωσαν το όνομα του παιδιού της με το στίγμα της αυτοχειρίας.

Στη συνέχεια, η κα. Ανδριάνα δακρυσμένη μίλησε για την απόφαση που εξέδωσε η δικαστής Ντόρια Βαρωσιώτου. «Δεν έχω λογία να πω γι’ αυτόν τον άγγελο. Ήταν πραγματικά ένας άγγελος. Έβλεπε, άκουγε και ξεχώριζε. Μακάρι να είχαμε και άλλους δικαστές σαν αυτή την κοπέλα. Θα είχε επανέλθει το κράτος δικαίου στον τόπο μας που το έχουν δολοφονήσει. Δοξάζω τον Θεό μου που μου έδωσε όλη αυτή την αντοχή και τη φώτιση. Αυτό δεν λέγεται δικαίωση αλλά αποκατάσταση της αλήθειας. Δικαίωση θα επέλθει μόνο με τη σύλληψη των αδίστακτων δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών. Κρύβονται πάρα πολλοί και πολλά».

Ακόμη ανέφερε ότι γνώριζαν ποιοι είναι οι δολοφόνοι και για αυτό τους συγκάλυπταν. «Ο στρατός σκότωσε το παιδί μου. Εκεί τον σκότωσαν. Είδε διακίνηση ναρκωτικών». Η κα. Ανδριάνα τόνισε ότι το θέμα είναι να ομολογήσουν γιατί κουκούλωναν το έγκλημα.

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. «Δεν έχουν παιδιά να βάλουν τη θέση του παιδιού τους στη θέση του παιδιού μου και τον εαυτό τους στη δική μου θέση; Δεν θέλω να ακούω για Νομική Υπηρεσία ούτε Αστυνομία ούτε στρατός. Θέλω να αναλάβει ο Πρόεδρος και το Υπουργικό Συμβούλιο. Να μπουν ανακριτές από εδώ ή από το εξωτερικό για να δούμε που οφείλεται όλο αυτό το κακό που μας έκαναν. Για εμάς δεν υπάρχει Νομική Υπηρεσία.
Μέχρι προχθές ήταν εναντίον μας. «Ήθελαν να του φορτώσουν ότι είναι ο ίδιος ο φονιάς του εαυτού του. Τώρα θα τους έχω εμπιστοσύνη ή θα τους υπολογίζω; Λυπούμαι πάρα πολύ».

Από πλευράς του, ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας ανέφερε πώς ένας δίκαιος μελετητής του συνόλου της επιστημονικής μαρτυρίας που εξασφαλίστηκε όλα αυτά τα 19 χρόνια, δεν είχε καμία άλλη επιλογή αν είχε ίχνος συνειδήσεως, παρά να αποφασίσει ότι επρόκειτο για δολοφονία και όχι αυτοκτονία».

Τόνισε ότι η άλλη πλευρά ήθελε να καταθέσει ένας παθολογοανατόμος ο οποίος έκδηλα έλεγε ψέματα και υπέπεσε σε αντιφάσεις. «Απέκρυψε πλακίδια τα οποία είχε εξασφαλίσει από το υοειδές οστό με στόχο να παραπλανήσει το δικαστήριο».

Επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι εγκληματίες, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. «Υπάρχουν πιθανότητες μετά από μια έντιμη διερεύνηση να προκύψουν μαρτυρίες που θα οδηγήσουν κάποιους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς αν είναι στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργικού ώστε να δημιουργηθεί μια ανακριτική επιτροπή, απάντησε πώς θα είναι μια παράκαμψη όμως η Νομικής Υπηρεσία είχε 18 χρόνια να διερευνήσει την υπόθεση κάτι το οποίο δεν έπραξε. «Νομίζω τώρα πρέπει να δοθεί ευκαιρία και σε κάποιους άλλους».

sigmalive.com