09/12/2023
Κύπρος
Ελλάδα Κοινωνία

Δρ.Λέων στη «Σ»: Επιβεβαιώνεται το σενάριο ασφυκτικού θανάτου Μαλένας & Ίριδας

Στο έγκλημα του αιώνα αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, που συγκλονίζει την ελληνική αλλά και την κυπριακή κοινωνία.

Μετά την αποκάλυψη του μηχανισμού θανάτου στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι ιατροδικαστές έχουν ήδη καταλήξει σε συμπεράσματα και για τα άλλα δύο παιδιά, τα οποία δείχνουν, και σε αυτήν την περίπτωση, εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Δρα Γρηγόρη Λέοντα, το κακό σενάριο του ασφυκτικού θανάτου τόσο για την 3,5 ετών Μαλένα, όσο και για την 6 μηνών Ίριδα, φαίνεται ότι μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνεται. Σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» της Κυριακής, ο ιατροδικαστής εκτιμά πως είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, που θα καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία ως ένα μοναδικό έγκλημα. Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατά τη δική του εκτίμηση, τα τελικά πορίσματα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα της ασφυξίας.

Ο Δρ Λέων μιλά για τα ειδικά ευρήματα που υπάρχουν και στις ιστολογικές και των δύο παιδιών, που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο, όπως οι αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας στον εγκέφαλο της Ίριδας και η κενοτοποιώδης εκφύλιση των υπατικών κυττάρων στη Μαλένα. Περαιτέρω, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορούμενη είναι η ίδια της η μητέρα, αντικρούει τον ισχυρισμό της Υπεράσπισης και εξηγεί με απλή λογική γιατί δεν μπορεί η κεταμίνη να χορηγήθηκε στο παιδί από γιατρούς. Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες για αστοχίες σε γιατρούς, ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις θανάτου των πρώτων δύο παιδιών.

Πηγή: sigmalive.com