21/07/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Δυο συλλήψεις για κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

Στη σύλληψη δύο προσώπων, άντρα ηλικίας 33 ετών και γυναίκας ηλικίας 46 ετών, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα μέλη της Αστυνομίας, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.


Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 3 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν σταθμευμένο (χωρίς επιβαίνοντες) σε περιοχή στη Χλώρακα, όχημα το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο.

Σε κάποια στιγμή, έκαναν την εμφάνισή τους τα πιο πάνω πρόσωπα, προερχόμενα από αυλή παρακείμενης εκκλησίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντός του οχήματος, ανευρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς επίσης και διάφορα αντικείμενα, όπως ηλεκτρικό σκούτερ και ηλεκτρικά εργαλεία, για τα οποία τα εν λόγω πρόσωπα δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή τους.

Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στον περίβολο της εκκλησίας εντοπίστηκαν εργαλεία (κολλητική ταινία, μαχαίρι κλπ), καθώς επίσης και ίχνη παραβίασης της ξύλινης πόρτας της εκκλησίας.