21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Επίσημα κατηγορούμενοι πλέον οι μοναχοί με τεκμηριωμένα αδικήματα – Τι αναμένεται από την Ιερά Σύνοδο και οι πιθανότητες καθαίρεσης

Ελεύθεροι υπό όρους οι εν αργία αρχιμανδρίτες, που πάνε σε απευθείας δίκη στις 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσημα κατηγορούμενοι για 19 αδικήματα με τον εν αργία αρχιμανδρίτη Νεκτάριο να τελεί υπό κράτηση ενώ και 16 μέρες, ενώ σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η Αστυνομία έχει πολλά στοιχεία στην κατοχή της, με τα αδικήματα να μην είναι πλέον υποψίες, αλλά επιβεβαιωμένα.

Μιλώντας στην Ενημέρωση Τώρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, Χριστάκη Ευσταθείου, ο οποίος σχολίασε την σημερινή εξέλιξη.

«Από εκκλησιαστικής πλευράς αναμένουμε εντός των επόμενων ωρών να προχωρήσει και το πόρισμα των εκκλησιαστικών ανακριτών», δήλωσε ο κος Ευσταθείου.

Πλέον, «θα οριστεί ένας εισαγγελέας που θα συντάξει το κατηγορητήριο και οι κατηγορούμενοι θα κληθούν εκ νέου να καταθέσουν» οι μάρτυρες.

«Αν υπάρξει ποινή καθαίρεσης, το αναμενόμενο είναι να συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος», η οποία θα λειτουργήσει ως εφετείο, ενώ η καθαίρεση είναι η μεγαλύτερη εκκλησιαστική ποινή.

Ο κος Ευσταθείου πρόσθεσε επίσης ότι η όλη διαδικασία δεν πήρε περισσότερο από το κανονικό χρόνο, αν λάβουμε υπόψη το «ογκοδέστατο ανακριτικό έργο».

omegalive.com.cy