23/06/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες, αλλαγή του καιρού όμως τις επόμενες μέρες – Βίντεο

Στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά πέφτει απόψε η θερμοκρασία, ωστόσο όπως όλα δείχνουν όσοι πρόλαβαν – πρόλαβαν τα χιόνια στο Τρόοδος, καθώς για τις επόμενες μέρες, η θερμοκρασία θα βρίσκεται στα πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Λειτουργού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ματθαίου Παπαδάκη στη μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», αναμένονται μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα μερικά μεμονωμένα φαινόμενα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τον καιρό να είναι συννεφιασμένος.

Ωστόσο μετά ο καιρός σημειώνει βελτίωση και η θερμοκρασία άνοδο.

Δείτε όλα όσα ανέφερε:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές κυρίως βροχές, κυρίως στo δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα στα προσήνεμα παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ με την πορεία του καιρού:

omegalive.com.cy