23/06/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Κλιμάκωση μέτρων συντεχνιών CYTA με 24ωρη απεργία στις 16 Ιανουαρίου

Σε κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχωρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της CYTA, ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΑΣΕΤ-Cyta, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-Cyta, ΣΕΠ-ΑΤΗΚ που μετά την δίωρη στάση εργασίας της Τρίτης, καλούν τα μέλη τους σε επ’ αόριστο αποχή από υπερωριακή απασχόληση, ενώ παράλληλα εξαγγέλλουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 16 Ιανουαρίου 2024.

Σε κοινή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες αναφέρουν για την εργατική ειρήνη, ως συνδικαλιστικό κίνημα, την διαφύλαξαν τόσα χρόνια σαν κόρη οφθαλμού, ώστε να μην διαταραχθεί, χρειάζεται να συμβάλλουν και τα δύο μέρη, κάτι που δυστυχώς, σημειώνεται, η πλευρά του Οργανισμού δεν έχει φροντίσει να κάνει, «με ενέργειες, παραλείψεις και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις».

Ως εκ τούτου και μετά την δίωρη στάση εργασίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένουμε από την Διοίκηση και την Διεύθυνση του Οργανισμού, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσον αφορά την διασάλευση της εργατικής ειρήνης και να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπ’ όψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο μεγάλο κεφάλαιο της Θεσμικής Καινοτομίας και της μετεξέλιξης του προσωπικού.

«Ευχόμαστε να γίνουν δεύτερες σκέψεις από την πλευρά του Οργανισμού και να γίνει αντιληπτό ότι οι τελικές προτάσεις που μας δόθηκαν δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές ως έχουν. Από την δική μας πλευρά και σαν συνέχεια της σημερινής στάσης εργασίας, είμαστε αναγκασμένοι να κλιμακώσουμε τα μέτρα της αντίδρασης μας», καταλήγει η ανακοίνωση.