21/07/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Κυβέρνηση: «Και εμείς θέλουμε συμπερίληψη των ευρωτουρκικών στο κείμενο συμπερασμάτων – Ο Γκουτέρες σε διαρκή επικοινωνία με Ολγκίν»

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου προέβη σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και τοποθετήθηκε για την πρώτη συνάντηση μετά το διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν που είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε ο ΠτΔ, ο ΓΓ ΟΗΕ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την προσωπική του απεσταλμένη με την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό και στηρίζει παράλληλα τις προσπάθειές της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη διάθεση της δικής μας πλευράς για να θετικό κλίμα που θα ωθήσει την επανέναρξη των συνομιλιών. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι ανησυχίες των Τ/κ μπορούν να καθησυχαστούν μέσα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καθορίζουν το συμφωνημένο πλαίσιο», δήλωσε ο κος Λετυμπιώτης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να θίξει τις απαράδεκτες αξιώσεις και εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής και τ/κ πλευράς που εντείνονται ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά στα Ευρωτουρκικά, ο κος Λετυμπιώτης τόνισε ότι και η ΚΔ επιθυμεί τη συμπερίληψη σχετικού κειμένου στα συμπεράσματα.

«Δεν είναι μόνο η Γερμανία που το θέλει αυτό αλλά και εμείς. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και ακόμα είναι στο πρώιμο στάδιο. Δεν είναι υπόθεση που αφορά σε συζήτηση δύο απλά κρατών μελών. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι ευθεία διασύνδεση με το Κυπριακό».

omegalive.com.cy