30/05/2024
Κύπρος
Πολιτική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής MED9 στη Μάλτα

Για τη Μάλτα αναχωρεί αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΜED9 που θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα στη Βαλέτα.

Στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της φιλοξενούσας Μάλτας.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η πολιτική Νότιας Γειτονίας, η Διεύρυνση της ΕΕ, καθώς και ζητήματα που άπτονται της προετοιμασίας των επικείμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το Μεταναστευτικό και η Οικονομία.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Μετά τις συζητήσεις, οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως οι ηγέτες θα μεταβούν στην πόλη Μεντίνα, όπου θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ αύριο, θα συνοδεύεται στη Μάλτα από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.