30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Πασχαλινά επιδόματα και συντάξεις: Ξεκίνησε η καταβολή τους – Τα ποσά και τα χρονοδιαγράμματα

Μιλώντας στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων, ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, είπε ότι ήδη έχει κατατεθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τις 16 Απριλίου.

Ξεκίνησαν να κατατίθενται τα επιδόματα ενόψει του Πάσχα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων, ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, είπε ότι ήδη έχει κατατεθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τις 16 Απριλίου, ενώ αύριο αναμένεται να κατατεθεί το επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας χαμηλοσυνταξιούχων.

Παράλληλα, οι συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Κοινωνική Σύνταξη και η ειδική αύξηση της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα) για τον μήνα Απρίλιο 2024, θα είναι κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 26.4.2024.

Θα δοθούν 26 μήνα επίδομνα εγκλωβισμένων και επαναγκασταθέντων. Επίδομα ενσωμάτωσης, επίδομα διακίνησης και τυφλών, νωρίτερα παρά τέλος του μήνα.

Πασχαλινό δώρο

Σχετικά με το πασχαλινό δώρο, σύμφωνα με τον κ. Διομήδους, αυτό θα είναι αυξημένο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές για αυτούς που λαμβάνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων, τις οικογένειες με ένα άτομα που λαμβάνουν εισόδημα κάτω των 7 χιλιάδων ευρώ το χρόνια και οικογένειες με δύο άτομα με εισόδημα κάτω των 12 χιλιάδων ευρώ το χρόνο.

Εφάπαξ ποσά στήριξης

Αναφορικά με τα εφάπαξ ποσά στήριξης, ο λειτουργός υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων σημείωσε ότι αυτά θα κατατεθεί στις 30 Απριλίου για τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Τον Μάιο τι αιτήσεις θα εξεταστούν;

«Θα πληρωθούν μετά από επανεξέταση το επίδομα τέκνου. Το λαμβάνουν μία φορά τον χρόνο. Όσοι το έλαβαν πέρυσι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση και φέτος», είπε ο κ. Διομήδους, ενώ σχετικά με το επίδομα μάνας, ανέφερε ότι προγραμματίζεται να δοθεί στο μήνα Μάιο.

kathimerini.com.cy