21/07/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Πολιτική παρέμβαση καταγγέλλει το Προεδρικό, «θλιβερές θέσεις» λέει η Ελεγκτική

Χωρίς τέλος μαίνεται η κόντρα Προεδρικού-Ελεγκτικής με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να αποτείνεται στον Γενικό Εισαγγελέα για τα ευρήματα της έκθεσης της Υπηρεσίας που είδαν χθες, Πέμπτη, το φως της δημοσιότητας. 

«Θλιβερές οι θέσεις της Προεδρίας»
Μιλώντας στην εκπομπλη ALPHA Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής, Μάριος Πετρίδης, ανέφερε ότι αυτά τα ποσά για τα οποία εισηγούνται ανάκτηση, αφορούν τον κύριο Χριστοδουλίδη με την ιδιότητα του Λειτουργού του Υπουργείου Εξωτερικών για το διάστημα 2014-2018. 

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Δεν αφορά επιδόματα που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα πρέπει να τα επιστρέψει ως Πρόεδρος. Το ίδιο θα γινόταν αν δεν εκλεγόταν ο κύριος Χριστοδουλίδης. Αν τώρα υπήρχε κάποιος άλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάλι αυτή θα ήταν η εισήγησή μας, νοουμένου ότι είχαμε πάρει την καταγγελία και τη διερευνούσαμε ασφαλώς, όπως κάνουμε σε όλες τις καταγγελίες. 

Ο κ. Πετρίδης επεσήμανε ότι επιχειρείται υπόσκαψη του ρόλου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «με τις ανησυχητικές έως θλιβερές θέσεις της Προεδρίας». 

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Η διοίκηση Προεδρίας έχει εκφράσει την άποψη ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει εξουσία έκφρασης ελεγκτικής γνώμης, αν δε λάβει προηγουμένως γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Ότι η ανακοίνωση που εκδώσαμε χθες, και συζητάμε σήμερα, συνιστά υπέρβαση εξουσίας, επειδή βγάλαμε δικά μας νομικά συμπεράσματα και δεν πήγαμε στη Νομική Υπηρεσία να μας δώσει εκείνη τη νομική ερμηνεία που πρέπει. 

Βίκτωρας: Μας εκπλήσσουν όσα είδαμε χθες
Έκπληξη προκάλεσαν στο Προεδρικό όσα είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο. 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος – Διευθυντής Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Γενικός Ελεγκτής και η Ελεγκτική Υπηρεσία γνώριζε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του 2014, με την οποία ο τότε ΠτΔ ενημέρωνε το Σώμα ότι ανέθετε καθήκοντα, άσκησης καθηκόντων Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον κύριο Χριστοδουλίδη και το Σώμα, το Υπουργικό Συμβούλιο, λάμβανε την απόφαση να δώσει στον κ. Χριστοδουλίδη τα ωφελήματα της θέσης και να του συμπληρώσει τον μισθό της θέσης της οποίας υπηρετούσε. 

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου χαρακτήρισε αυθαίρετες τις νομικές ερμηνείες της Ελεγκτικής. 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος – Διευθυντής Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας
Μπαίνει στις δουλειές που πρέπει να κάνει η Νομική Υπηρεσία, αντί η Ελεγκτική Υπηρεσία. Για την ερμηνεία των νόμων, για να καταλήξει στο αποτέλεσμα της έρευνάς του θα έπρεπε να ζητήσει την νομική συμβουλή του νομικού της συμβούλου που είναι η Νομική Υπηρεσία. 

Και επανέλαβε ότι η στάση της Ελεγκτικής είναι απροκάλυπτη παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου.

alphanews.live