09/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

ΣΙΦΚ: Έστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για παράνομα φροντιστήρια

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), απέστειλε επιστολή για τα παράνομα φροντιστήρια στον Αρχηγό της Αστυνομίας, με την οποία ζητά τη συμβολή και την άμεση βοήθεια της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, ο ΣΙΦΚ, στην επιστολή, αναφέρεται στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό Αστυνομίας τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η όποια διερεύνηση των καταγγελιών, που κατά διαστήματα προβαίνει ο ΣΙΦΚ, θα πρέπει να παραδίδεται η καταγγελία ιδιοχείρως στο Αρχηγείο Αστυνομίας, σε συγκεκριμένο άτομο.

Έκτοτε, αναφέρει στην επιστολή του ο ΣΦΙΚ, «έχει παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος με πενιχρά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Παιδείας, θέλοντας να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην πάταξη της παρανομίας, ενεργοποίησε το άρθρο 22 παρ. 1 και 2 (ειδική επιτροπή ελέγχου) του περί της ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και για άλλα συναφή θέματα, Νόμου του 2018 (117(Ι)/2018) και ίδρυσε επιτροπή ελέγχου. Η επιτροπή, όμως, αυτή μπορεί να ελέγχει μόνο όσα φροντιστήρια είναι στο μητρώο του Υπουργείου».

Τέλος, ο ΣΦΙΚ ζητά τη βοήθεια του Αρχηγού, ώστε μπορέσει να δώσει λύση «σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους στη φροντιστηριακή εκπαίδευση, κάτι που έχει κοινωνικοοικονομικές συνέπειες».

omegalive.com.cy