20/07/2024
Κύπρος
Κοινωνία Πρωτοσέλιδα

Συννεφιασμένος ο καιρός, Καθαρά Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες

Σύννεφα που πιθανόν να φέρουν βροχές και καταιγίδες αναμένεται να παρατηρηθούν  σε διάφορες περιοχές της Κύπρου καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Συγκεκριμένα, ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και σε περιοχές στα ορεινά αλλά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, παρόλο που αρχικά στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Κατά τις απογευματινές ώρες και μετά, θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή.

Την Καθαρά Δευτέρα, χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργείται νότια του νησιού, θα αρχίσει να επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, κυρίως από το απόγευμα και μετά. Ο καιρός κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Ωστόσο, από το βράδυ και μετά, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν. Στην ατμόσφαιρα, από την Κυριακή και μετά, θα αιωρείται σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

alphanews.live