16/04/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση Δελτίου Υγείας για μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με βάση την οποία καθίσταται ως προϋπόθεση η έκδοση Δελτίου Υγείας για μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν σε σχολικούς αγώνες.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίας, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε: «Στη σημερινή του συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την έκδοση Δελτίου Υγείας για τους μαθητές και τις μαθητές που συμμετέχουν σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες, ως αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους.

«Αυτό», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, «επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα που συνεπαγόταν θέματα ασφάλειας και υγείας των παιδιών. Συνεπώς, δεν θα μπορεί να συμμετέχει κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολικούς αγώνες, χωρίς να έχει το Δελτίο Υγείας του», επισήμανε η Υπουργός Παιδείας.

Η κ. Μιχαηλίδου, στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «το ποσό για το Δελτίο Υγείας θα καταβάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας», καθώς και ότι: «έχει προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος με όλους τους φορείς, τους οποίους αφορά το θέμα».

Τέλος, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το μέτρο αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2024.