16/04/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Ξεκίνησαν τα τρία πλοία για Γάζα με 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Αναχώρησαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, από το λιμάνι Λάρνακας για τη Γάζα, τρία πλοία και μία πλωτή πλατφόρμα, μεταφέροντας περίπου 875 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια.

Τρία σκάφη και μια φορτηγίδα μεταφέρουν συνολικά 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκφόρτωση της βοήθειας στη Γάζα. Συγκεκριμένα στη σημερινή αποστολή συμμετέχουν το φορτηγό πλοίο Jennifer, το ρυμουλκό Open Arms, το υποστηρικτικό σκάφος Lydra dynamics και η φορτηγίδα Άρης.

To φορτηγό πλοίο Jennifer, φέρει 282 παλέτα ανθρωπιστικής βοήθεια, συνολικού βάρους 237 τόνων ενώ μεταφέρει και τροχοφόρο γερανό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η φορτηγίδα Άρης, η οποία θα ρυμουλκείται από το Open Arms, μεταφέρει 109 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με συνολικό βάρος 95 τόνους.

Το υποστηρικτικό σκάφος Lydra Dynamics, μεταφέρει υποστηρικτικό προσωπικό και ειδικά το εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειρίζεται τον τροχοφόρο γερανό που φέρει το Jennifer.

Τα τρία πλοία και η πλωτή πλατφόρμα θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φτάσουν στη Γάζα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε πρόχειρη προβλήτα στην οποία θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, το φορτίο στα πλοία «έχει ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ενώ έγιναν και οι απαραίτητες επιθεωρήσεις από τους Ισραηλινούς. Γενικά έγιναν οι επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου «Αμάλθεια».

ant1live.com