21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

2 μήνες και η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ακόμα να μας ενημερώσει επίσημα για την απόπειρα παραβίασης της εφημερίδας μας

Πέρασαν δυο μήνες από την ημέρα που άγνωστοι προσπάθησαν να χακάρουν την εφημερίδα μας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αν και κάναμε επίσημα την καταγγελία μας δεν μας έχει δώσει καμία απάντηση για την εξέλιξη και το πρόσωπο ή πρόσωπα που έκαναν αυτή την ενέργεια.

Να θυμίσουμε ότι η απόπειρα παραβίασης έγινε στις 7 Απριλίου και ώρα 19:54 ακριβώς μια ώρα πριν το πέρας της Δημοσκόπησης που έτρεχε στην εφημερίδα μας για Υποψήφιους Δημάρχους Δυτικής Λεμεσού.

Η εφημερίδα μας ενημέρωσε τους αναγνώστες ( Προσπάθεια παραβίασης της εφημερίδας μας πριν από λίγο ) για την απόπειρα παραβίασης όπως και ότι θα κάναμε ότι ήταν απαραίτητο ώστε να τους ανακαλύψουμε ακολουθώντας την νόμιμη οδό.

Έτσι και πράξαμε, στις 10 Απρίλιου επισκεφθήκαμε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Λευκωσία και καταθέσαμε επίσημη καταγγελία αναφέροντας το γεγονός και δίνοντας την διεύθυνση IP που προήλθε η προσπάθεια παραβίασης.

Ήμαστε πεπεισμένοι ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γνωρίζει την διεύθυνση IP που τους αναφέραμε και για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν προχωράνε στην επίσημη ενημέρωση μας ώστε να πράξουμε τα δέοντα και να ακολουθήσουμε την Δικαστική οδό.

Πέρασε αρκετός καιρός και ότι στοιχείο χαθεί θα είναι χτύπημα στην Ελευθεροτυπία και την απονομή Δικαιοσύνης σε τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Γιώργο Σαββίδη να παρέμβει ώστε να μάθουμε τι συμβαίνει και για ποιο λόγο η ενημέρωση μας στο θέμα είναι με ταχύτητες χελώνας.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Πανάτος