21/09/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Από το FBI οι εμπειρογνώμονες που θα έρθουν για έρευνες στην Κύπρο

Από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το FBI θα έρθουν οι ξένοι εμπειρογνώμονες που κάλεσε η Κυβέρνηση για την έρευνα σε σχέση με τις αποκαλύψεις Cyprus Confidential.

Όπως ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηιωσήφ, εντός των ημερών αναμένεται η κάθοδος των ξένων που κάλεσε η Κυβέρνηση, οι οποίοι θα συνδράμουν στις έρευνες των ανακριτικών αρχών μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις που για άλλη μία φορά εμπλέκουν την Κύπρο σε σκάνδαλα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος .

Σύμφωνα, όπως συνέχισε, με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο πρόκειται για ειδικούς εμπειρογνώμονες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφορίων των ΗΠΑ, το FBI, με άριστη τεχνογνωσία επί του αντικειμένου.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι αυτή τι στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τους όρους απασχόλησής τους, ο βαθμός πρόσβασης που θα έχουν σε εμπιστευτικές πληροφορίες των αρχών ασφαλείας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα πραγματοποιούν την έρευνα. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέδειξε ότι οι έρευνες θα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να μην καταντήσουν να είναι ανοιχτού τέλους και να καταλήξουν στις ελληνικές καλένδες.

omegalive.com.cy