21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Cyprus Confidential: Έρχονται νέες αποκαλύψεις με… άρωμα διαβατηρίων (video)

Νέες αποκαλύψεις από OCCRP για Cyprus Confidential με… άρωμα διαβατηρίων – «Δεν έχει διεθνή απατεώνα που δεν αγόρασε διαβατήριο» είπε στο Off The Record Podcast της Cyprus Times ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από την έρευνα που διεξήγαγε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), για τα Cyprus Confidential, με τον ερευνητή-δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη να προαναγγέλλει πως έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις.

Φιλοξενούμενος στο Off The Record Podcast της Cyprus Times, ο κ. Δρουσιώτης υπέδειξε πως βγαίνουν καθημερινά νέες ιστορίες από τα ευρήματα των Cyprus Confidential, «όμως εμείς δεν τις παρακολουθούμε διότι κινούνται πάνω σε ίδιο πλαίσιο».

«Ξέρω ότι έκαναν μια ιστορία για τα κυπριακά διαβατήρια στην οποία είχα συνεισφορά», είπε, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα δημοσιευθεί.

Ερωτηθείς που θα δημοσιευτούν αυτές οι νέες αποκαλύψεις, απάντησε στο OCCRP και πρόσθεσε πως «κάνουν μια αξιολόγηση του τι έγινε στην Επιτροπή Νικολάτου και πού κατέληξε».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο αυτά θα δουν το φως της δημοσιότητα είναι βασισμένα σε νέα έγγραφα, απάντησε αρνητικά και εξήγησε πως θα «είναι ένας συνδυασμός των Cyprus Confidential και δικών τους πληροφοριών για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων».

Επισήμανε μάλιστα πως «τα διαβατήρια είναι από τα κορυφαία θέματα που τους απασχολούν», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει διεθνή απατεώνα που δεν αγόρασε διαβατήριο».

Δείτε πιο κάτω όσα ανέφερε ο Μακάριος Δρουσιώτης στο Off The Record Podcast:

cyprustimes.com