21/09/2024
Κύπρος
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Νικολαΐδης: «Η Λεμεσός είναι η πρωτεύουσα της κοινωνικής ευαισθησίας»

Με στόχο να ενημερώσουν τους δημότες για το κοινωνικό όραμα της πόλης μας, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Γειτονιάς, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού πραγματοποίησαν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου την 4η ετήσια Ημέρα Κοινωνικής Δικτύωσης με θέμα «Γνωρίζω το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης μου». Η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων – Δημοτικές Πολυκατοικίες «Πλουτής Σέρβας», όπου στεγάζονται όλα τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Λεμεσού.


«Η Λεμεσός δεν είναι απλά η οικονομική, η πολιτιστική ή η αθλητική πρωτεύουσα της Κύπρου, κυρίως είναι η πρωτεύουσα της κοινωνικής ευαισθησίας και είμαστε περήφανοι» δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαΐδης κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Μαριλένα Ευαγγέλου.


Είμαστε σήμερα εδώ, συνέχισε, «για να περάσουμε την φιλοσοφία του Πολυθεματικού Κέντρου Πλουτής Σέρβας και να την αναμεταδώσουμε σε όλη την πόλη, ότι μέσα από τις συνέργειες και τις συνεργασίες όλων των προγραμμάτων είτε αυτές είναι δημοτικές, είτε κυβερνητικές είτε στηρίζονται σε ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε, καλύπτουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, ενισχύουμε, πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα ούτως ώστε ο δημότης να αισθάνεται ότι η τοπική αρχή, το κράτος, η κοινωνία των πολιτών στέκεται αλληλέγγυη δίπλα τους και δεν θα χρειάζεται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα καθημερινά μόνος του».

Η κυρία Ευαγγέλου από την πλευρά της υπερθεμάτησε ότι οι συνέργειες μεταξύ Κράτους και Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητες για την ευημερία των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν σημεία ενημέρωσης από όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να λάβουν ενημέρωση από τους συμμετέχοντες κοινωνικούς φορείς.