21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Κύπρος / Κορωνοϊός: Ξεκαθαρίζει η Υπ. Υγείας για ενδεχόμενη λήψη αυστηρότερων μέτρων – Τι γίνεται με τις τιμές για πραγματοποίηση rapid test σε φαρμακεία

Φιλοξενούμενη στο κρατικό ραδιόφωνο ήταν το πρωί η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη και μίλησε για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την επιδημιολογική ομάδα, προς αντιμετώπιση της έξαρσης που παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η COVID-19 στην κοινότητα.

Αρχικά η Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για έξαρση και σε καμία περίπτωση για επιδημιολογικό κύμα, καθησυχάζοντας με αυτό τον τρόπο τον κόσμο.

Παράλληλα, εξήγησε ότι επανήλθαν μέρα τα οποία υπήρχαν ήδη, ωστόσο η εφαρμογή τους αλλά και η εποπτεία τους δεν ήταν αυστηρή.

Την ίδια ώρα η Υπουργός υπογράμμισε ότι αρχίζει και πάλι από σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη μέσω κινητών μονάδων σε οίκους ευγηρίας, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να διαβιβαστεί το μήνυμα της ανάγκης για εμβολιασμό, αφού σε πολλές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, δεν εξασφαλιζόταν σχετική άδεια είτε από τα ίδια τα άτομα που μένουν σε οίκους ευγηρίας είτε από τους οικείους τους.

Η Πόπη Κανάρη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει, επί του παρόντος, όποιαδήποτε σκέψη για λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Καταληκτικά, τοποθετήθηκε και για τις τιμές για την πραγματοποίηση rapid test σε φαρμακεία, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει πλαφόν που οριοθετεί την τιμή μέχρι τα έξι ευρώ.

omegalive.com.cy