21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Πότε έρχονται βροχές και σε ποιες περιοχές – Η περιοχή της Κύπρου όπου έβρεξε πιο πολύ στο πέρασμα της «Αυγής»

Μας αποχαιρέτησε η «Αυγή» αφήνοντας πίσω της ικανοποιητική ποσότητα βροχόπτωσης. Όπως ανέφερε στο OMEGAlive, ο μετεωρολογικός λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος, ο Ιανουάριος είχε καταγράψει 65% ποσοστά ενώ με τον ερχομό του καιρικού συστήματος, η ποσότητα της βροχόπτωσης ανήλθε στο 103%.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης σημειώθηκε στο Φρέναρος με 254% της κανονικής.

Σε ότι αφορά στο σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες, το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και στα ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 16 βαθμούς κελσίου, πέντε βαθμούς πιο κάτω από την κανονική για την εποχή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται επίσης βροχές στην επαρχία Λευκωσίας και πιθανόν και στη Λάρνακα.

Το σκηνικό αλλάζει την Τρίτη με τη θερμοκρασία να παίρνει την ανηφόρα και να αγγίζει τους 19-20 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή και τη Δευτέρα, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους. Για την Τρίτη αναμένεται άνοδος.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.

omegalive.com.cy