21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Υπ. Δικαιοσύνης: Αυτά ψάχνει κάθε ανακριτική ομάδα για τη Μονή Αββακούμ – «Καμία κάλυψη ή συγκάλυψη, έρευνα μέχρι τέλους»

Φιλοξενούμενος στην τηλεόραση του ΡΙΚ ήταν το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης και μίλησε για την εξέλιξη των ερευνών σε σχέση με το διαφαινόμενο σκάνδαλο που προκαλεί σεισμό στις τάξεις της εκκλησίας αλλά και συγκλονισμό στην τοπική κοινωνία, με φόντο όσα λάμβαναν χώρα στη Μονή Αββακούμ.

«Θα ελεγχθούν οι εικόνες που είδαμε με κουκουλοφόρους και οχήματα χωρίς διακριτικά, με δικές μου οδηγίες. Δεν θα υπάρξει καμία κάλυψη ή συγκάλυψη του οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως ιδιότητας», τόνισε ο Υπουργός.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι οι εν λόγω εικόνες που είδαμε όλοι, δεν αφορούν σε σωστές και νόμιμες ενέργειες.

«Όλα είναι κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών», υπογράμμισε.

Όπως διευκρίνισε έχουν συσταθεί δύο ανακριτικές ομάδες. Η μία ομάδα ασχολείται με όσα κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Ταμασού και η άλλη ανακριτική ομάδα έχει στο μικροσκόπιο τις καταγγελίες των μοναχών, πρόσθεσε ο Μάριος Χαρτσιώτης.

«Να είστε σίγουροι ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους», διαβεβαίωσε.

Καταληκτικά ανέφερε ότι αισθάνεται τρομερή απογοήτευση, αφού όπως είπε διαπιστώνει ότι η Θρησκεία τυγχάνει εκμετάλλευσης και πλήττεται έτσι το αίσθημα των πιστών».

omegalive.com.cy