21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα αρχίσουν να παρατηρούνται υψηλές και μέσες νεφώσεις ενώ την ίδια ώρα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και νοτιοανατολικά και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Εάν εκδηλωθεί καταιγίδα στα νοτιοανατολικά, αυτή πιθανόν να είναι έντονη και να συνοδεύεται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά στις πλείστες περιοχές σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως σε βόρεια και ανατολικά τμήματα του νησιού αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια αναμένονται βροχές/καταιγίδες. Αργότερα το απόγευμα, τοπικές βροχές/καταιγίδες πιθανόν να παρατηρηθούν και σε άλλες περιοχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε ανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν αργότερα σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά διαστήματα και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα βόρεια παράλια παροδικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι χαμηλός.

Πηγή: kitasweather.com