21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία των πέντε ΕΟΑ

Εντός των ημερών ολοκληρώνονται οι μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού και από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης, διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών Μαργαρίτα Κυριάκου.

Επισήμανε ότι θα χρειαστεί στην αρχή κάποια πίστωση χρόνου για να τεθεί το σύστημα σε πλήρη λειτουργία.

Η κα Κυριάκου επανέλαβε ότι από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ. Αυτό, είπε, θα βοηθήσει στην απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ερωτηθείσα είπε επίσης ότι εγκαινιάζεται η διαδικτυακή λειτουργία 10 υπηρεσιών του αρχείου πληθυσμού που αφορούν στην επανέκδοση πιστοποιητικού γέννησης και θανάτου και προξενικού πιστοποιητικού γέννησης και θανάτου, την υποβολή αίτησης για την έκδοση ή την ανανέωση δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίου για ενήλικες, την έκδοση πιστοποιητικού μόνιμης διαμονής και την έκδοση βεβαίωσης καταγωγής για φοιτητές.

Εξήγησε ότι οι πολίτες θα μπορούν στο εξής να έχουν πρόσβαση στον κατάλογο των πιστοποιητικών που θα μπορούν να εκδώσουν, ενώ θα προσφέρεται η δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητας των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες στις οποίες θα κατατίθενται τα έγγραφα.

Η κα Κυριάκου πρόσθεσε ότι σταδιακά θα ενταχθούν και άλλες υπηρεσίες στο σύστημα.

dialogos.com.cy