21/09/2024
Κύπρος
Κοινωνία Πρωτοσέλιδα

Ένοπλοι μασκοφόροι απειλούν αστυνομικούς, εισαγγελείς και προστατευόμενους μάρτυρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με βαρύ οπλισμό απειλούν μασκοφόροι αστυνομικούς, εισαγγελείς και προστατευόμενους μάρτυρες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του  «Πολίτη» το οποίο επιβεβαίωσε η αστυνομία. 

Με βίντεο το οποίο έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας, στο οποίο διακρίνονται 6 άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, με μαντήλια καπέλα και κουκούλες, οι ένοπλοι απειλούν με τιμωρία, τους προστατευόμενους μάρτυρες και όσους τους στηρίζουν. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο βίντεο, οι τρεις από τους 6 κρατούν στα χέρια βαρύ οπλισμό, μεταξύ των οποίων ένα αντιαρματικό, ένα πολυβόλο και ένα αυτόματο.

Αυτός που βρίσκεται στο κέντρο, κρατάει ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται στα αγγλικά η ονομασία Αδελφότητα Άλφα, και από κάτω οι απειλές. Αυτές αφορούν μεταξύ άλλων, ότι η Αδελφότητα Άλφα απαιτεί να ακυρωθούν οι καταθέσεις που έχουν δοθεί από τους ψευδομάρτυρες που βρίσκονται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επίσης να επιστρέψουν στις Κεντρικές Φυλακές όλοι όσοι έχουν οριστεί ως προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκοπούν από αυτούς όλα τα οικονομικά ωφελήματα που τους έχουν παραχωρηθεί. Τέλος σημειώνουν πως αν τα αιτήματα τους γίνουν δεκτά, τότε όλοι θα συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια και ειρηνικά. Αν όμως η Κυπριακή Δημοκρατία τα απορρίψει, τότε θα χρησιμοποιηθεί βία εναντίον των ψευδομαρτύρων, των διεφθαρμένων αστυνομικών και των οικογενειών τους. 

Για την υπόθεση, ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας και ο βοηθός. Ενώ σύμφωνα με τον «Πολίτη», από τις έρευνες της Αστυνομίας, προκύπτει ότι το βίντεο τραβήχτηκε στο εξωτερικό και οι 6 μασκοφόροι είναι αλλοδαποί, οι οποίοι ωστόσο έλαβαν τις οδηγίες από άτομα που βρίσκονται στις φυλακές της Κύπρου. Ενώ, φαίνεται πως είναι πειραγμένο, αφού έχουν κρυφτεί τα δάκτυλα αυτού που κρατάει το χαρτί, πιθανό για να κρύψουν κάποιο χαρακτηριστικό που θα πρόδιδε την ταυτότητα του.

Πηγή: ant1.com.cy