21/09/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Η πρώτη επίσημη μέρα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Με χαρούμενες παιδικές φωνές θα γεμίσουν σήμερα Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, τα δημόσια Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία.

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 αναμένεται να φοιτήσουν 50.038 παιδιά στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, 12.803 στα δημόσια Νηπιαγωγεία και 537 στα Ειδικά Σχολεία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι/δασκάλες, νηπιαγωγοί και οι ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί) παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους, για ανάληψη καθηκόντων, τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, και τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών για το καλωσόρισμα των παιδιών στις σχολικές αίθουσες, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, θα επισκεφτεί σήμερα το πρωί το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, όπου θα προβεί και σε δηλώσεις, ενώ με την ευκαιρία, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει την τήρηση του πρωτοκόλλου που αφορά στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών/μαθητριών.

Από πόρτα σε πόρτα για το σχολείο

Από σήμερα Δευτέρα αρχίζει για πρώτη φορά στην Ορμήδεια και η πιλοτική φάση του προγράμματος Door To Door του Υπουργείου Μεταφορών . Σε συγκεκριμένες περιοχές Παγκύπρια, τα παιδιά του Δημοτικού θα μεταβαίνουν στο σχολείο με λεωφορείο το οποίο θα περνά από πόρτα σε πόρτα. Αρχή θα γίνει αύριο στο χωριό Ορμήδεια στη παρουσία του Υπουργού Μεταφορών.

omegalive.com.cy