21/09/2024
Κύπρος
Κοινωνία Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Προδρόμου σε μαθητές: «Τυχεροί που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία»

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, επισκέφθηκε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, δίνοντας τις δικές του ευχές του στους μαθητές για μια καλή σχολική χρονιά.

Ο κ. Προδρόμου τους ανέφερε πως «έχετε την τύχη να είστε στα σχολεία χωρίς μάσκες και τεστ και να αφοσιωθείτε στο σχολειό», καθώς όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Στα σχολεία αναμένεται να προσέλθουν 50.038 παιδιά στα Δημοτικά Σχολεία, 12.803 στα δημόσια Νηπιαγωγεία και 537 στα Ειδικά Σχολεία. Με την ΠΟΕΔ να κάνει λόγο για ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και συνοδούς και τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύδει. 

Όσον αφορά τα βιβλία τα πλείστα που είναι σε πρώτη ζήτηση στα σχολεία έχουν αποσταλεί ενώ τα υπόλοιπα, που είναι περιορισμένα, θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας φέτος θα επεκταθεί και το πρόγραμμα εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού αέρα στις σχολικές τάξεις.

Κεφάλαιο σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Για το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη δημοτική εκπαίδευση αναφέρθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσής, Μάριος Στυλιανίδης.

Έκανε αναφορά στα δύο χρόνια ύπαρξης του μαθήματος στην εκπαίδευση και δήλωσε ότι «έχει σταλεί υλικό στα Νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων και έχουν επιμορφωθεί οι εκπαιδευτικοί επί του θέματος».

Πέραν αυτού σημείωσε είπε πως είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ομαλά και να συνεχίσει παραγωγικά η σχολική χρονιά.

Μεγάλο στοίχημα για όλους η δημιουργία συνθηκών υγειονομικής ασφάλειας ούτως ώστε να μην κινδυνέψει η ομαλή λειτουργία των σχολείων και σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, «οι εκπαιδευτικοί έχουν δυόμιση χρόνια εμπειρία και μπορούν να διαχειριστούν το θέμα με τον καλύτερο τρόπο».

Παράλληλα δήλωσε ευτυχής γιατί αυτή την περίοδο η συγκυρία θέλει να μην υπάρχουν τα περσινά μέτρα, και δήλωσε πως, «είμαστε πανέτοιμοι ανάλογα με το τι θα προκύψει στη συνέχεια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας».

Όσον αφορά τα σχολεία «εργοτάξια», είπε πως «είναι επόμενο κάποια σχολεία χρειάζονται κατά καιρούς επιδιορθώσεις, ενώ, τα πιο πολλά έργα έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών».

ant1live.com