22/09/2024
Κύπρος
Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Καταγγελία για διαφθορά: Σύμβουλος στο Υφ. Πολιτισμού εκμεταλλεύεται χορηγίες για στενούς συγγενείς, συνεργάτες και φίλους

Της Σκεύης Σταύρου – Εφημερίδα «Αλήθεια»

Καταγγελία για διαφθορά και εκμετάλλευση κονδυλίων για προσωπικό όφελος βρίσκεται ενώπιον εκπροσώπων της Βουλής και της ελεγκτικής υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Αλήθειας».

Μετά τις αποκαλύψεις για ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, κουμπαροκρατία, οικογενειοκρατία κλπ στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης έρχεται να προστεθεί και υπό διερεύνηση κρούσμα διαφθοράς και ασυδοσίας, στη νέα κυβέρνηση.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι νέες πληροφορίες, αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν την καταγγελία – κατέχει η «Αλήθεια» αλλά δεν δημοσιεύει για λόγους δεοντολογίας – σύμβουλος του υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει εξασφαλίσει τέσσερις από τις επτά χορηγίες από το κονδύλι του προγράμματος πολιτιστικής αποκέντρωσης, για συνεργάτες και φίλους του, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις στενοί του συγγενείς.

Επιπρόσθετα, ο συγκεκριμένος σύμβουλος έχει εξασφαλίσει κονδύλια από άλλο υφυπουργείο για δύο συναυλίες αφιερώματα, με τη συμμετοχή και επιμέλεια του ίδιου, του στενού του συνεργάτη και των δύο πολύ στενών συγγενών του.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η σύμβαση αγοράς υπηρεσιών του σύμβουλου στο υφυπουργείο, ανέρχεται στις 52 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Οργή καλλιτεχνών

Παρά ταύτα την οργή ενδιαφερόμενων και δικαιούχων για εξασφάλιση τέτοιων κονδυλίων, προκαλεί και το γεγονός της αναξιοκρατίας, που όπως φαίνεται είναι ένα ζήτημα που στιγματίζει πλέον τη νέα κυβέρνηση και προκαλεί επιτακτική πίεση στον νέο πρόεδρο για διόρθωση.

«Αντιλαμβάνεστε πώς ο σύμβουλος ήδη έχει εξασφαλίσει τέσσερα από τα επτά κονδύλια, γιατί ακριβώς βρίσκεται στην εν λόγω ευνοϊκή θέση και έχει την πρόσβαση, που εμείς δεν μπορούμε να έχουμε. Σε μία εποχή που ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει χτυπηθεί βάναυσα από την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» δήλωσε στην εφημερίδα μας καλλιτέχνης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μάλιστα άτομα του καλλιτεχνικού κύκλου, εισηγούνται τη σύσταση αρχής ελέγχου αυτών των κονδυλίων τα οποία είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ.

omegalive.com.cy