20/07/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Αναχωρεί σήμερα το πλοίο Jennifer για Γάζα με 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να αναχωρήσει για τη Γάζα, από το λιμάνι Λάρνακας το πλοίο Jennifer μεταφέροντας 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου «όλα είναι έτοιμα προκειμένου να φύγει μετά το μεσημέρι για τη Γάζα, το πλοίο Jennifer που βρίσκεται εδώ και μέρες στο λιμάνι Λάρνακας, το οποίο είναι φορτωμένο με 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και φαίνεται να επιτρέπουν τον απόπλου του πλοίου και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, αυτό αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντωνίου είπε ότι «το φορτίο έχει ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ενώ έγιναν και οι απαραίτητες επιθεωρήσεις από τους Ισραηλινούς. Γενικά έγιναν οι επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου «Αμάλθεια».

Αναφορικά με την επίσκεψη της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στην Κύπρο, ο κ. Αντωνίου είπε ότι φτάνει το βράδυ της Δευτέρας, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Πρόσθεσε ότι «το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Απριλίου η κα. Μέτσολα θα επισκεφθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το λιμάνι Λάρνακας, όπου θα ενημερωθεί για το σχέδιο «Αμάλθεια» το οποίο στηρίζουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» όπου θα ξεναγηθεί και θα δει την επιχείρηση «Αμάλθεια», πως γίνονται όλες οι διεργασίες και η εμπλοκή των διαφόρων κρατών, Οργανισμών» κατέληξε.

ant1live.com