21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος

Ανακοίνωση του ΣΑΛΑ αναφορικά με την υπογραφή συμβολαίου για την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος λυμάτων σε προσφυγικούς συνοικισμούς της μείζονος Λεμεσού

Υπογράφηκε την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και της Koινοπραξίας MEDCON – TEKAL, το Συμβόλαιο για την Κατασκευή του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων σε εννέα Προσφυγικούς Συνοικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη αστική και προαστιακή περιοχή της Λεμεσού.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ κ. Νίκος Νικολαΐδης και εκ μέρους του Ανάδοχου ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της MEDCON CONSTRUCTION LTD κ. Στέφανος Πιερίδης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΚΑΛ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, Βουλευτές, Δήμαρχοι, μέλη και στελέχη του Συμβουλίου, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης της Λεμεσού και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Στόχος του Έργου είναι η σύνδεση εννέα προσφυγικών συνοικισμών με το Δημόσιο Αποχετευτικό Σύστημα και προνοεί την κατασκευή δικτύου συνολικού μήκος περίπου 44 χλμ. για την εξυπηρέτηση 18 χιλιάδων κατοίκων σε 3000 υποστατικά.

Η αξία του Συμβολαίου ανέρχεται στα €12,8 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και ΣΑΛΑ).

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου 2023 και προγραμματίζεται να διαρκέσουν 30 μήνες.