21/07/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των δυο χωρών

Το Υπουργείο, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαιας (ΥΠΑΝ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την ψήφιση, από τη Βουλή των Ελλήνων την περασμένη Παρασκευή, της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η οποία προβλέπει την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την αγαστή συνεργασία. Ο κ. Πιερρακάκης φτάνει αύριο στην Κύπρο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, με την οποία θα συνυπογραψουν το Πρόγραμμα Συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας για τα έτη 2023-2027.