02/12/2023
Κύπρος
Κύπρος

Ανείπωτη θλίψη για την 27χρονη Νάταλυ – «Κακώσεις ασύμβατες με τη ζωή» (vid)

Νέα τραγωδία στην Εθνική Φρουρά. Ακόμα ένα μέλος της χάνει την ζωή της εν ώρα καθήκοντος.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 11 κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όταν το στρατιωτικό όχημα τύπου τζιπ, στο οποίο επέβαινε η άτυχη ΣΥΟΠ, Νάταλυ Νεοφύτου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ανατράπηκε, εντός του στρατοπέδου στην περιοχή του Κόρνου.

Η 27χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου, παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών μας, σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, ξαναείχαμε δεύτερο επεισόδιο ανακοπής. Οδηγήθηκε στο χειρουργείο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να την επαναφέρουμε. Οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με την ζωή», ανέφερε ο Χειρούργος Χρύσανθος Γεωργίου.

Εντός του οχήματος επέβαιναν ακόμη δύο άτομα, ένας δόκιμος αξιωματικός και ένας κληρωτός στρατιώτης, ο οποίος οδηγούσε το όχημα.

Ο κληρωτός οπλίτης, καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός στο διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο.

Για τη διακρίβωση των αίτιων του δυστυχήματος διατάχθηκε έρευνα. Η σκηνή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και για τη διερεύνηση του συμβάντος έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας.

Την θλίψη του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της 27χρονης.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Η άτυχη κοπέλα με καταγωγή από την Πάφο, εντάχθηκε στην Εθνική Φρουρά τον περασμένο Δεκέμβριο.

sigmalive.com