23/06/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Ανήλικος οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα του – τον σταμάτησε η αστυνομία

Μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν το πρωί σήμερα, ανήλικο 16 ετών να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του, ασυνόδευτος, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Ο ανήλικος οδηγήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό από όπου με το πέρας των εξετάσεων παραλήφθηκε από τον πατέρα του, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση μη φύλαξης του αυτοκινήτου του.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.15 το πρωί της Παρασκευής, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου και συγκεκριμένα μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λευκωσία, στο ύψος της περιοχής Κοτσιάτη. Κατά τον έλεγχο ο 16χρονος υπέδειξε στα μέλη της Αστυνομίας άδεια οδήγησης, που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή. Αυτός οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου για εξετάσεις, ενώ στον Αστυνομικό Σταθμό κλήθηκε και προσήλθε και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τις εξετάσεις που ακολούθησαν, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ο 16χρονος οδηγούσε, είναι ο πατέρας του, χωρίς τη συγκατάθεση του οποίου, ο 16χρονος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ο πατέρας του ανηλίκου, επίσης σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, φέρεται να μην είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του οχήματός του, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να αποκτήσει κατοχή και να οδηγήσει το όχημα. Οι δύο τους κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα τροχαίας που φέρεται να διέπραξαν και ακολούθως αποδεσμεύτηκαν.