20/07/2024
Κύπρος
Πολιτική

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Νίκο Κέττηρο και τα Μέλη κ. Νίκο Γεωργίου, Χρίστο Σενέκη, Σωτήρη Ιωάννου, Μιχάλη Γιακουμή και Κωστή Ευσταθίου, μεταβαίνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 στις Βρυξέλλες για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ).

Η αντιπροσωπία θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, όπου η Μόνιμη Εισηγήτρια του ΕΚ για τους αγνοούμενους της Κύπρου κ. Isabel Santos θα παρουσιάσει το έργο και τις δραστηριότητές της επί του θέματος. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων κ. Κέττηρος θα παρουσιάσει επίσης την κατάσταση πραγμάτων για το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου και θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αντιπροσωπία της Βουλής θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους των Πολιτικών Ομάδων του ΕΚ.