02/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό: 14χρονος οδηγούσε με… επιβάτη την μητέρα του στο πίσω κάθισμα

Δεκαπέντε πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν χθες από μέλη του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού. Για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων διάπραξης παραβάσεων τροχαίας, καθώς και παράνομων μηχανικών μετατροπών, κατακρατήθηκαν 15 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο, ενώ διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 139 παραβάσεις τροχαίας.

Ένα από τα 15 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης ήταν ανήλικος 14 ετών, οποίος γύρω στις 6.50 το απόγευμα της Τρίτης, οδηγούσε αυτοκίνητο, έχοντας ως συνοδηγό δεύτερο 14χρονο. Συνεπιβάτιδα στα πίσω καθίσματα του οχήματος, ήταν η μητέρα του 14χρονου που οδηγούσε το όχημα. Οι τρεις τους οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Τροχαίας για διερεύνηση της υπόθεσης παραβάσεων τροχαίας, με την μητέρα του 14χρονου επίσης να αντιμετωπίζει κατηγορίες παραβάσεων τροχαίας, αφού επέτρεψε στον 14χρονο να οδηγεί το όχημα χωρίς αυτός να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Σε άλλη περίπτωση, 17χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί μοτοποδήλατο, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, γύρω στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα. Στη θέα των αστυνομικών ο νεαρός εγκατέλειψε το μοτοποδήλατο, εντός του οποίου ανευρέθηκε στη συνέχεια ποσότητα κάνναβης 16 γραμμαρίων περίπου μέσα σε νάιλον σακουλάκι. Ο 17χρονος και ο πατέρας του κλήθηκαν και μετέβησαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού, για εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν. Όπως έχει διαπιστωθεί ο νεαρός είναι κάτοχος μαθητικής άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου.

Πέραν των 15 προσώπων που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και πιστοποιητικού ασφάλισης, έγιναν άλλες δύο καταγγελίες για οδήγηση οχήματος από δύο πρόσωπα η άδεια οδήγησης των οποίων είχε λήξει.

Ξεχωρίζουν επίσης οι 51 καταγγελίες για παράβαση του ορίου ταχύτητας, οι τέσσερις καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και οι έξι καταγγελίες για οδήγηση οχημάτων που δεν έφεραν σιγαστήρα στο σύστημα εξάτμισης. Έγιναν άλλες 15 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, όπως οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς ο οδηγός να φέρει προστατευτικό κράνος, μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και παραβάσεις σημάτων τροχαίας.

Η χθεσινή ευρείας κλίμακας επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, καθώς και για αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας και οχληρίας που προκαλείται με οχήματα που έχουν υποστεί μετατροπές.

ant1.com.cy