21/07/2024
Κύπρος
Κύπρος

Από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουλίου η κατάταξη νεοσυλλέκτων στην Ε.Φ

Από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουλίου στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και στο Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα» στην Αθαλάσσα και από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουλίου στο ΚΕΝ Πάφου πραγματοποιείται η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2024 ΕΣΣΟ στην Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, όπως αναγράφεται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, με στρατιωτική στολή (εφόσον την έχουν παραλάβει), κουρεμένοι και ξυρισμένοι.

Οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή), ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση κατά την οποία οι στρατεύσιμοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για ιατρικούς λόγους, ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις για προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων (σημειώνεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρουσιάστηκαν για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές το προηγούμενο διάστημα).

Επίσης βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), σε περίπτωση που τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν παραδόθηκαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές, βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος, σε περίπτωση που oι στρατεύσιμοι δεν τις έχουν υποβάλει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν τις παρέδωσαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης και υλικά τα οποία χρεώθηκαν θα πρέπει υποχρεωτικά να τα παρουσιάσουν την επόμενη ημέρα της κατάταξής τους στη Μονάδα στην οποία θα επιλεγούν να υπηρετήσουν. Σε περίπτωση που προκύπτουν προβλήματα στα μεγέθη στολών, αρβύλων κτλ. να τα παρουσιάσουν κατά την κατάταξή τους για αλλαγή στα Κέντρα Κατάταξης.

Ακόμα, αναφέρεται ότι κατά την κατάταξη κάθε στρατεύσιμος θα ενημερωθεί σχετικά με τη Μονάδα στην οποία έχει επιλεγεί μέσω του λογισμικού προγράμματος να υπηρετήσει. Με το πέρας της κατάταξης, θα χορηγηθεί στους στρατεύσιμους διανυκτέρευση και Φύλλο Πορείας για τη Μονάδα τους, με υποχρέωση παρουσίασης την επόμενη ημέρα. Στο Φύλλο Πορείας θα αναγράφονται τα τηλέφωνα της Μονάδας τους μέσω των οποίων θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειαστούν.

Όσον αφορά την προσέλευση στις Μονάδες, το Υπουργείο αναφέρει ότι οι στρατεύσιμοι οι οποίοι θα επιλεγούν να υπηρετήσουν σε Μονάδες εντός της φρουράς διαμονής τους, την επόμενη ημέρα θα παρουσιασθούν με ίδια μέσα. Όσοι επιλεγούν να υπηρετήσουν εκτός της φρουράς διαμονής τους, θα μεταφερθούν με λεωφορεία του «Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών», εφόσον το δηλώσουν κατά την κατάταξη. Σχετικές πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία και ώρα αναχώρησης των λεωφορείων θα ανακοινωθούν στους ίδιους την ημέρα κατάταξής τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο και χρόνο διεξαγωγής των τελετών ορκωμοσίας, θα δοθούν στους στρατεύσιμους από τις Διοικήσεις των Μονάδων τους.

ant1live.com