09/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Αποφασισμένοι να κορυφώσουν τα μέτρα δηλώνουν οι κάτοικοι της Επισκοπής

Πραγματοποίησαν νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας ως αντίδραση στην απόφαση για ένταξη της κοινότητάς τους στον νέο δήμο Δυτικής Λεμεσού με έδρα τον Ύψωνα.

Αποφασισμένοι να κορυφώσουν τα μέτρα δηλώνουν οι κάτοικοι του χωριού Επισκοπή της Λεμεσού, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση για ένταξη της κοινότητάς τους στον νέο δήμο Δυτικής Λεμεσού με έδρα τον Ύψωνα. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί. Κρατώντας πανό με συνθήματα, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον παλιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, παρά τη γέφυρα μεταξύ των χωριών Επισκοπής και Ερήμης, τον οποίο απέκοψαν συμβολικά για λίγα λεπτά.

Ο κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου έκανε λόγο για «ετσιθελική απόφαση» των αρμοδίων, αναφέροντας ότι «άλλα μας υποσχέθηκαν, τα οποία έχουμε γραπτώς σε επιστολές, και άλλα τελικά έπραξαν». Κάλεσε τους κατοίκους να είναι ενωμένοι, επισημαίνοντας την πρόθεση του κοινοτικού συμβουλίου να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Από τη στιγμή που δεν έγινε δημοψήφισμα, δεν μπορούν να μας εντάξουν διά της βίας στον νέο δήμο. Έχουμε το δικαίωμα αυτό. Ούτε επιθυμούσαμε ποτέ και ούτε παρευρεθήκαμε ποτέ ως Επισκοπή σε οποιαδήποτε συνάντηση που αφορούσε τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Ανδρέας Κιτρομηλίδης εξέφρασε τη στήριξη τους προς τον «δίκαιο και σημαντικό αγώνα τόσο της Επισκοπής όσο και των υπόλοιπων κοινοτήτων που αντιδρούν στη απόφαση της Βουλής για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ant1.com.cy