02/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Αστυνομία Κύπρου:Τηρεί σιγή ιχθύος για τις πληροφορίες από την Ιντερπόλ Αθηνών

Σιγή ιχθύος τηρεί η Αστυνομία Κύπρου σε σχέση με τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από την Ιντερπόλ Αθηνών περί σχεδιαζόμενου χτυπήματος σε κεντρικές εγκαταστάσεις αστυνομικού σταθμού στην Λευκωσία, από εγκληματίες.

Μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα μέλη της αστυνομίας Κύπρου που γνωρίζουν το περιεχόμενο της πληροφορίας που διαβιβάστηκε στη Λευκωσία από την Ιντερπόλ Αθηνών, για τους συλληφθέντες Κροάτες και Σέρβους από την δίωξη ναρκωτικών Αττικής και το χτύπημα που σχεδίαζαν σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Κυπριακής αστυνομίας στην πρωτεύουσα.

Η ΕΛ.ΑΣ μάλιστα προχώρησε σε δηλώσεις καταδεικνύοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης που διερευνά καθώς όπως προκύπτει πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.  

Ο ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλου, Διευθυντής διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, δήλωσε ότι «Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν ενώ από την μεθολογία δράσης της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα ύψους τουλάχιστον 250 χιλιάδων ευρώ, εκτός από ναρκωτικά και όπλα βρέθηκαν επίσης ΤΝΤ εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών κ πλαστά δελτία ταυτότητας».   

Τα ευρήματα σε συνδυασμό με το πλούσιο ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων οδήγησε τις διωκτικές αρχές σε διεύρυνση των ερευνών με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή και άλλων Ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών. Εξ ού και το σήμα της Ιντερπόλ στη Λευκωσία.    

Εν συνεχεία, η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι «Ως προς τη μεθοδολογία δράσης της οργάνωσης προέκυψε η επαγγελματική υποδομή και κατάρτιση εξασφαλίζοντας την συνεχή και αδιάλειπτη δράση της ενώ τα μέλη της είχαν διακριτικούς ρόλους».

Η Κυπριακή αστυνομία επιχειρεί εδώ και μέρες να στήσει το παζλ αυτής της περίεργης υπόθεσης, καθώς οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ατζέντα με πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο χτύπημα σε αστυνομικό σταθμό της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε σύνδεση των συλληφθέντων με πρόσωπα που βρίσκονται στο έδαφος της Κυπριακής δημοκρατίας ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα των επίδοξων δραστών.

sigmalive.com