04/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Αστυνομία Ζώων: «Αυτοί που κακοποιούν ζώα το κάνουν και σε ανθρώπους»

Όλο και πιο συχνά η αστυνομία για τα ζώα έρχεται αντιμέτωπη με καταγγελίες που αφορούν κακοποίηση ζώων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξαν περισσότερο το πρόβλημα με βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύονται.

Όσο αφορά τη πρόσφατη υποθέση 8χρονου παιδιού που δέχτηκε επίθεση από σκύλο στη Λεμεσό, ο επικεφαλής της αστυνομίας για τα ζώα Βύρωνας Βύρωνος ανέφερε οτι ο ένας σκύλος κατασχέθηκε και είναι υπό προστασία ενώ ο άλλος δεν εντοπίστηκε ακόμη, με τις έρευνες της αστυνομίας να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρόνια βρίσκονται οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων.
Ο Βύρωνας Βύρωνος μιλώντας στο ΟΜΕGAlive ανέφερε ότι «δεν υπήρχαν περιστατικά που να οδήγησαν τους δράστες στην φυλακή, όμως το δικαστήριο σε ένα περιστατικό επέβαλε στον δράστη ποινή φυλάκισης με αναστολή».

Ένα πρόσφατο περιστατικό με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η αστυνομία για τα ζώα αφορούσε ένα γατάκι το οποίο πυροβόλησαν και χρειάστηκε επέμβαση αφαίρεσης του ματιού του.

Τα περισσότερα περιστατικά έχουν να κάνουν με κακομεταχείριση ζώων ή οχληρίες που προκαλούνται από ζώα με την δικαιολογία ότι, δεν υπάρχει καλή ευημερία για τα ζώα.

Σύμφωνα με τον κ.Βύρωνος, φαίνεται ότι αυτοί που κακοποιούν τα ζώα κακοποιούν και ανθρώπους. «Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες που να επηρεάσουν κάποιο άνθρωπο να προβεί σε τέτοια δράση».

Η αστυνομία προτρέπει, το κοινό να μην υιοθετεί ζώα και στη συνέχεια να τα αφήνει ελεύθερα.

«Πρέπει να δημιουργηθεί κουλτούρα και να αναλαμβάνονται ευθύνες τα ζώα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση από τους ιδιοκτήτες. Ως αστυνομία προχωρούμε σε αρκετές δράσεις ,για να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να έχουμε ευαισθησία και αγάπη στα ζώα».

Οι πολίτες για καταγγελίες μπορούν να αποταθούν στο τοπικό σταθμό της περιοχής τους.

Omegalive.com.cy