03/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία Κύπρος

Χειροπέδες στον Νο1 ύποπτο για την αποστολή των 35kg ναρκωτικών απο την Ισπανία

Στα χέρια μελών της Αστυνομίας βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα διαβόητος Κύπριος καταζητούμενος ηλικίας 42 χρονών, αναφορικά με σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις τοπικές αρχές στην Ισπανία, καθώς εναντίον του εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις κυπριακές Αρχές. Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, άντρες της ΥΚΑΝ Κλιμακίου Λεμεσού ταξίδεψαν στην ευρωπαϊκή χώρα και παρέλαβαν τον καταζητούμενο, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατέχουν στοιχεία και μαρτυρίες αναφορικά με εμπλοκή του 42χρονου στην πολύκροτη υπόθεση εισαγωγής των τριανταπέντε κιλών ναρκωτικών και της τεράστιας ποσότητας εκρηκτικών υλών που εντοπίστηκαν σε αποθήκες στη Λεμεσό στις 18 Δεκεμβρίου 2021. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε την αποστολή και παράδοση των ναρκωτικών, προς τον τελικό παραλήπτη. 

Για την υπόθεση, το Μόνιμο Κακουργιοδικείου επέβαλε πριν από μερικές ημέρες ποινή φυλάκισης 3,5 ετών και 13 χρόνων στους δύο κατηγορούμενους για τη υπόθεση.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές 3 χρόνων στον 35χρονο για το αδίκημα της συνωμοσίας και ενεργοποίησε και 6 μήνες από ανασταλθείσα ποινή από προηγούμενη καταδίκη. Στον 44χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων για την εισαγωγή περίπου 35 κιλών ναρκωτικών και διαδοχική ποινή 2 ετών στο αδίκημα της κλεπταποδοχης. Την ευθύνη τόσο των ναρκωτικών αλλά και της τεράστιας ποσότητας εκρηκτικών υλών ανέλαβε ο 44χρονος.

Την ίδια ώρα, εναντίον του 42χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης αναφορικά με την υπόθεση εντοπισμού 18 κιλών και 700 γραμμαρίων κάνναβης σε ταξί στην επαρχία Λάρνακας, τον Νοέμβριο του 2021. Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί άνδρας 58 ετών και γυναίκα ηλικίας 41 ετών και οι δύο από την Ελλάδα.

alphanews.live