Μια υπέροχη σούπα, ιδανική για τις πιο δροσερές μέρες, με πλούσια γεύση από φρέσκα λαχανικά και τρυφερό χοιρινό. Εύκολη, χορταστική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά για όλη την οικογένεια.
Υλικά (για 4 άτομα)

- 500 γρ. χοιρινό μπούτι (σε μικρά κομμάτια)
- 2 πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
- 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
- 2 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
- 1 κολοκύθι (κομμένο σε ροδέλες)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. σπανάκι ή σέσκουλα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι
- 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για 4–5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες και το κολοκύθι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2–3 βράσεις ακόμα.
- Στο τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο θυμάρι ή ρίγανη για άρωμα.
Σερβίρισμα
Σερβίρεται ζεστή με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι και λίγο επιπλέον λεμόνι στο πιάτο.
Ιδανική για αποτοξίνωση και για απογευματινά τραπέζια με την οικογένεια.




