09/12/2023
Κύπρος
Κοινωνία

Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί: Καταγγέλθηκαν πάνω από 3 χιλ. για τροχαίες παραβάσεις σε ένα τριήμερο

Πέραν των 3,300 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, από την περασμένη Παρασκευή 13/05/2022 μέχρι και σήμερα 15/05/2022 το πρωί.

Τα μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, με στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, εντόπισαν πέραν των 3,300 τροχαίων αδικημάτων για τα οποία έγιναν σχετικές καταγγελίες.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, όπως η παράβαση του ορίου ταχύτητας, αδίκημα για το οποίο καταγγέλθηκαν 2,792 οδηγοί.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων εντοπίστηκαν 40 πρόσωπα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ άλλοι 10 οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικούς ελέγχους νάρκτοτεστ. Για μη χρήση ζώνης ασφαλείας καταγγέλθηκαν 24 πρόσωπα, ενώ για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση καταγγέλθηκαν 51 πρόσωπα.

Επίσης, έγιναν 28 καταγγελίες για παράλειψη συμμόρφωσης σε φωτεινούς σηματοδότες τροχαίας και 29 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων.

ant1.com.cy