20/07/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Διεθνής Τύπος: Στο επίκεντρο το Σχέδιο «Αμάλθεια» – «Μια Κύπρος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες»

Διεθνούς αναγνώρισης τυγχάνει το Σχέδιο «Αμάλθεια», με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρωτοβουλία της Κύπρου να κυριαρχούν στον διεθνή Τύπο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μέσω ανάρτησής του στο X (Twitter) σημειώνει πως οι αναφορές στο διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες, θέτει την χώρα μας στο επίκεντρο.

«Μια Κύπρος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με ηγετική δράση και πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης μια πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης στην ίδια μας τη γειτονιά», προσθέτει.

«Η Κύπρος που οραματιζόμαστε είναι μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή χώρα που διεθνώς θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Μια χώρα της οποίας θα αναγνωρίζεται ο αξιόπιστος ρόλος στην περιοχή και το ουσιώδες αποτύπωμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πρωτοβουλία Αμάλθεια για τη δημιουργία Θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστική βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας καταρτίστηκε και παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο. Από τότε μέχρι προχθές οι διπλωματικές επαφές και οι προσπάθειες υλοποίησης ήταν εντατικές. Ο λεπτομερής και συγκεκριμένος σχεδιασμός της πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών και την ομάδα του έτυχε αναγνώρισης ως προς την υψηλότατη προστιθέμενη αξία που θα έχει -μεταξύ άλλων- από ΕΕ, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, το ΗΒ και στηρίζεται από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία», λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

https://twitter.com/letymbiotis/status/1766732176425415086

omegalive.com.cy